Dåbs invitationer

Tilbage i 2015 da vores søn blev døbt, lavede jeg en DIY på mine dåbs invitationer og hvordan jeg førte temaet videre til festen. Her 4,5 år senere får jeg stadig henvendelser på dem når I finder frem til mit gamle, gamle IG billede. Så istedet for at henvise til den gamle ikke aktuelle blog, smider jeg indlægget op her.

Jeg elsker når ting er gennemførte, så inden jeg går igang med forberedelser til f.eks. dåb, bliver det hele gennemtænkt så der en rød tråd. Story of my life 🙂

Navnet med billederne er lavet i app’en Phonto. Det tog lidt tid at gennemskue funktionerne, men når man først har fanget det, er det meget simpelt! (Efterfølgende kom jeg i besiddelse af en vejledning, som du kan finde nederst i indlægget). Jeg elsker hvordan billeder gør ting personlige, og denne måde er genial til at få en masse momenter med, uden man sender en hel collage.

Når man laver billederne i app’en, bliver resultatet kvadratisk, men pga det lange navn, synes jeg det var pænere med en aflang invitation. Dersom alt er lavet på telefonen, var det bare at gå ind i fotoalbummet hvor resultatet var blevet gemt, og så redigere og beskære det der. Derefter satte jeg det op på computeren, så der kunne være 3 på hvert A4 ark. Selve teksten på invitationen er også lavet på computeren ud fra mål på navnet. Efter print er de lige til at skære ud med få snit. De to ark er sat sammen med satin bånd.

Efter en masse inspiration fra Søstrene Grenes mange DIY videoer (Tjek den HER), kom jeg frem til at lægge indbydelserne i folie poser med konfetti i lyst- og mørkeblåt papir. Poserne  er lukket med små klistermærker stemplet DÅB med lyseblåt blæk.

Kuverterne er samme papir som selve dåbs invitationen, og størrelsen lavet ud fra kuvertens størrelse. Som detalje, nuppet fra IG, er der lavet “frimærker”. Det er så simpelt som et billedet i en tekstboks med plads til at skrive en mobilporto kode. Du kan vælge at skrive koden på computeren for pænere resultat.

Efter indbydelsen skulle jeg have ført udtrykket videre til selve festen. Derfor valgte jeg at sætte nogle billeder op i samme form som indbydelsen til bordkort. Jeg lavede to forskellige udgaver for at der var mere at kigge på. Jeg fandt små vimbel formede skilte i Søstrene Grene, lige til at skrive navne på og samtidig med huller, så de kunne sættes på billederne med satin bånd. Dermed en sammenhæng mellem indbydelse og bordkort.

Da det er vores tredje barn, er der efterhånden kommet en del børn i familien og omgangskredsen. 16 styk.! Til vores ældste datters dåb var der 3:-) De skulle have en lille slikpose, som jeg lavede i papirsposer også fra Søstrene Grene, og lukkede også dem med klistermærker. Jeg stemplede børnenes initialer på klistermærkerne. Igen en sammenhæng med indbydelsen.

Konfettien fra folie poserne med dåbs invitationer gik igen i borddækningen. Jeg havde standset større cirkler og lagt som pynt på bordene mellem blomster vaser.

Faktisk var det én stor Søstrene Grene fest:-) Udover det jeg har skrevet, blev der også købt små pompom’er til bordene, fine stribede sugerør til børnene, balloner, små blå lysestager og kage pynt. Det er en fantastisk butik:-)

Det var mine dåbs invitationer. Jeg håber det kan give Jer den viden I har søgt eller inspirere Jer til andre projekter.

Hermed Phonto vejledning:

2 kommentarer til “Dåbs invitationer”

  1. De er bare så fine- skøn inspiration til vores kommende konfirmation. bordkortet med de 3 billeder på- lavede du også dem i programmet phonto? syntes nemlig ikke helt jeg kan greje den model i phonto 😉

    1. Dejligt at høre. Hmmm, nej det gjorde jeg nok ikke. Tænker jeg har brugt en collage app og sat de 3 billeder op, gemt det og så beskåret det efter ønske. Det ville jeg ihf gøre idag

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *