Vælg (jule) kjole efter din figurtype

Jule frokosterne er på trapperne, og det er i den grad kjole sæson. Så hvorfor ikke sørge for at tage en kjole på som faktisk klæder lige nøjagtig din figurtype?

Jeg har tidligere lavet næsten samme indlæg, også med kjoler efter figurtype. Læs det HER. I var vilde med det, så her er en christmas edition:-)

Vi snakker om 5 forskellige kropsfigurer: A, V, H, X og O. Ser du bogstavet for dig, giver det faktisk ret god mening ift. hvilken kropsfigur det er vi taler om. A er brede for neden, V er bredere for oven… Det kan være svært selv at gennemskue hvilken figurtype man er, og ofte er man for hård ved sig selv. Hvis I vidste hvor mange X figurer jeg har fundet igennem årene gemt væk under store trøjer. Det er fjollet, for X, timeglas figuren, er den optimale figur for mange kvinder, så hvorfor gemme den væk?!

Der er et hav af kjoler i forskellige prints, farver og former og nogle falder man for som kærlighed ved første blik. Det er bare ikke altid, at den man er faldet for faktisk klæder en. Det handler både om printsene, farverne og formerne. Jer til at finde den rigtige form på kjolen i forhold til din figur.

Hver figur type findes i et hav af udgaver; de kurvede, de kantede, de mellemliggende….. Mange ser f.eks. en A figur for sig som en ”pære form”. Det behøver det SLET ikke at være, da det kan være at hofterne kun er en lille smule bredere en skuldrene og dermed ikke særligt synligt, medmindre man klæder sig forkert.


A-figuren

Kendetegn: Bredere hofter, lår og numse end skuldre • Smalle skuldre • Lille barm • Flad mave

Kjole valg: Udnyt dine smalle skuldre og fine overkrop og vælg kjoler der sidder stramt til foroven, men går ud forneden og dermed skjuler din ”problem” zone. Gerne fokus på skuldrene for bedre harmoni med hofterne.

Guld kjolen fra Samsøe Samsøe er A-figuren om kun har en snært af bredere hofter. Fylde på skuldrene vil udligne forskellen.

Kjolen med mere volumen fra ZARA er til alle A-figurer, men rigtig god til dem med noget bredere hofter. Lidt pufærme for mere volumen og vidde ned fra under brystet.

X-figuren

Kendetegn: Skuldre og hofter er i balance • Lille talje • Ofte kurvet

Kjolevalg: Gå efter ladylike kjoler med markeret talje og svaj i skørtet, det vil fremhæve dine smukke former. Du kan også sagtens gå efter de helt kropsnære udgaver med dine flotte kvindelige former.

Den gule slå-om kjole fra Gestuz er god til de fleste X-figurer. Slå-om effekten fremhæver de kvindelige former.

Den tætte kjole fra Moves by minimum er også en flot mulighed, hvis man er til de tætsiddende kjoler.

H-figuren

Kendetegn: Lille barm • Lille numse • Ingen talje • Lang slank og ingen former

Kjolevalg: Du har brug for kjoler der sidder til i taljen og giver dig former. Gå efter nogle med indsnit, små bælter eller bindebånd der kan skabe formerne for dig

Begge kjoler er idelle til H-figuren, da de sidder til i taljen og volumen både oppe og ned efter. Det vil give illusionen af en X-figur.

Den sorte er fra Second Female og den cerise farvede er fra Designers Remix. Sidste nævnte mærke har altid kjoler i denne form i deres kollektioner, så et sikkert valg.

V-figuren

Kendetegn: Brede skuldre • Smalle hofter • Lille numse • Lange ben • Maskulin og atletisk

Kjolevalg: Vælg gerne en kjole der har fokus på talje eller om hofterne for at skabe harmoni og volumen der, og trækker opmærksomheden væk fra dine brede skuldre. V-hals og tynde stropper skal du til en hver tid undgå.

Kjolen fra YAS har raglan ærmer som bløder skuldrene ud. Det hjælper med ikke at skabe fokus på skuldrene og derfor ser man det fine skørt istedet.

Samsøe Samsøe kjolen har også ærmer der trækker opmærksomheden nedefter. Den sidder flot til over brystet og giver volumen ved hofterne.

Denne kropstype behøver ikke så meget volumen om hofterne som de viste modeller, da de ofte er slanke. Det vigtigste er at der ikke er fokus på skuldrene med detaljer eller lignende.

O-figuren

Kendetegn:  Stor barm • Mave • Smalle hofter • Lille numse • Slanke ben • Hofter og skuldre er i balance • Maven er bredeste punkt

Kjolevalg:  Gå efter kjoler i A-facon eller med empiresnit der er stramme foroven, men løse forneden, så du skjuler dine problemområder. Du har flotte, slanke ben så de skal fremhæves.

Kjolen fra Selected Femme er super fin, og fåes i en del farver og mønstre. Sidder rigtig flot om skuldrene og brystet, vidde om maven og så går den ind igen. Da vidden går ud fra brystet og vil den derfor skjule den runde mave. At længden er kort, er godt for en O-figur da de oftest har tynde, flotte ben som skal vises frem.

Den flotte kjole fra Gestus sidder ligeledes flot om skuldre og bryst, og nedefter etager med volumen. A-figuren vil også kunne bære denne.

Stil dig foran spejlet i undertøj eller helt stramt sort tøj, og se om du kan vurdere hvilken figurtype du er. Klæder du dig efter det, vil du se en stor forskel. Håber det giver mening for Jer.

Ja og så skal det da lige siges, at finder du det alt for svært at gennemskue hvilken figurtype du er, så kan du jo kontakte mig for hjælp;-) Jeg tager ud til konsultation 1-til-1 og giver dig en analyse af figur, farver og kontraster, og du vil fremadrettet vide hvad du skal gå efter. Prisen kan du se HER. Som jeg plejer at sige, du skal bare undgå ét fejlkøb, så er det betalt.






Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *