90s vibe

Moden kan næsten altid relateres til tidligere årtier. Efter en tur rundt i byen blev jeg virkelig bekræftet i de trends jeg har læst om de sidste måneder. Mange har nok opdaget at 90’er moden har sat sit præg det tidste stykke tid, men her hvor alle forårs kjolerne er kommet i butikkerne, synes jeg alligevel at det er en anden side af 90’er mode vi ser.

Indtil nu har der været ret meget “Pretty woman” vibe over moden: Mere firkantede/herre blazere, højtaljede jeans med lide brede ben, sømands hatte, prikkede kjoler/nederdele…. Googler man billeder af de store skurspillere fra den tid såsom Julia Roberts, Drew Barrymore og Goldie Hawn, ville nogle af billederne kunne forveksles med nutidige.

Som sagt har jeg fået et nyt indtryk her efter at kjolerne er kommet frem og én tanken slår mig: Kelly Taylor. Printsene er meget anderledes end de print vi har været vant til; både blomsterne og farverne. Knapperne er blevet mere markante og pasformerne er løse med stadig feminine.

Jeg ved ikke med Jer, men jeg kan simpelthen ikke tænke på andet end Berverly Hills 90210 og især Kelly Taylor. Især kjolerne øverste til venstre og så toppene. Meget er set i H&M, men der er også styles fra MbyM, SamsøeSamsøe og Ganni.

Jeg kan mærke at jeg lige skal vænne mig til denne mode, men jeg tror nok den skal lande:-) De detail elever jeg underviser er som regel mellem 10-15 år yngre end mig. Når jeg snakker trends, og om ting der har været moderne før og som jeg allerede har prøvet en gang, er de et helt andet sted. Tag f.eks. Buffalo som lige pludselig kom i butikkerne. Jeg synes faktisk de kunne være fede, men jeg kunne ikke tænke på andet end de to pigerne i min folkeskole klasse som fik de der 20 cm høje Buffalo og begge endte med forstuvede ankler 🙂 🙂 Men sådan tænker de unge jo ikke; det er første gang for dem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *