Pernille facts part 1.

Nå, men det er efterhånden længe siden jeg første gang gav Jer muligheden for at spørge om hvad end I gerne ville vide om mig. Det har jeg gjort over nogle gang, og NU skal I have svarene:-)

Der kom en del i samme genre, så de er blevet kogt lidt ned, men også rigtig mange meget forskellige spørgsmål. Nogle mere private, andre mere interesse baseret. Flere spurgte på husets indretning, men det tænker jeg vi tager på storie en dag:-) Here we go…..

 • Du har danset. Hvilken slags?

Ja, og jeg har danset rigtig meget. Udover det ene år jeg gik til klaver som 6 årig, så er dans det eneste jeg gik til i hel min barndom. I rigtig mange år var jeg på danseskolen i 4-5 dage om ugen. Vi var altid en stor fast gruppe som sad mellem undervisningen og lavede lektier (og spiste slik) og det var skide hyggeligt. At være en del af en danseskole på den måde bliver dit liv og det var det i rigtig mange år. Vi var gerne ude at optræde flere gange om ugen, og i perioder konkurrencer flere gange om måneden. En rejse til Rusland og oplevelser jeg aldrig glemmer. Uden tvivl nogle af mine bedste år, og heldigvis var det mange år.Jeg startede ud med at danse showdance, meget atypisk de fleste andre som starter til børne pardans. Men jeg ville ikke holde en dreng i hånden, så den mulighed var der ligesom ikke:-) Det næste jeg udvidede mine horisonter med, var hip hop. Det så egentlig lidt fjollet ud, da jeg var meget tynd og mere fløj rundt på gulvet end bouncede. Men, min duo makker og jeg endte med at blive ret gode og vandt da også JM nogle gange.

Jeg tror jeg var 11-12 år før jeg kastede mig ud i pardans og efter et års tid, fik jeg min partner, som var ham jeg havde indtil vi stoppede i en alder af 17 og 18 år. Vi dansede latin, standard og rock’n roll. Det sidste er der nok ikke mange der kender, men det dansede vi nærmest alle sammen dengang i 90’erne og jeg elskede det. Netop rock’n  roll var det vi var bedst til og høstede også en god slat medaljer. Vi var sportsdansere i standard/latin i mange år, men vi var aldrig i toppen, men nok mere vindere af a-rækken typerne 🙂 Vi havde for travlt med alt muligt andet og kom til sidst i en alder hvor vi synes det var sjovere at drikke øl sammen. Det var vi gode til!

Ved siden af alt dette konkurrence dans, fortsatte jeg altid med showdance, men også jazzballet, modern jazz og eksperimenterede med lidt andet. Ser jeg tilbage, er jeg klart en jazzballet/modern jazz pige. Jeg ELSKER teknik træning og over-gulv øvelser. Noget rigtig mange helst vil have overstået 🙂

Der er dog også en anden slag dans som endte med at fylde rigtig meget i min danse karriere, og også det jeg sluttede af med, men det kommer senere i spørgsmålet om hvor jeg mødte min mand. Cliffhanger når de er bedst 🙂 🙂

 • Hvor længe har du dyrket yoga?

Det er en god forlængelse af spørgsmålet om min danse tid. For grunden til at jeg faldt for yoga i sin tid, var fordi jeg hurtigt fandt ud af at jeg kunne bruge mine egenskaber fra dans til min yoga. F.eks. smidighed og koordinering. Man når nemlig et punkt i ens danse karriere hvor man må stoppe hvis ikke man vil være professionel; det kan ikke rigtig være halvhjertet. Man har nået et niveau der gør det svært at finde hold at gå på, især fordi man er færdig med at ville optræde. Så yoga blev min måde at få nogle af mine behov stillet på. Jeg tænker jeg startede i 2003-2004. Så har der været pauser, og perioder hvor jeg gør det mere end andre. Men jeg elsker yoga, især acro og yin, og min krop har brug for det, ellers driller min ryg mig. Mit bedste råd: Gå til både pilates og yoga; det er den bedste kombi!!!!

 • Er du uddannet lærer?

Nej det er jeg ikke, og ville virkelig heller ikke egne mig til detJ Men ja, jeg underviser på en efterskole, men det er kun en dag om ugen og det er kun kreative fag. Der kan jeg mit kram 😉

Jeg underviser også på handelsskolen, nærmere detail elever. Det skønne ved at undervise sådan et sted er, at det handler om ens faglige baggrund og ikke om man er uddannet underviser. Så her er jeg fuldstændig på hjemmebane og nyder at kunne lære fra mig af noget jeg brænder for.

 • Er det din naturlige hårfarve?

Ja det er det 🙂 Jeg er ikke blevet hel farvet i godt otte år. Har haft balayage, men det er efterhånden klippet af for længst. Det virker til at mit hår bliver mørkere med tiden, men det passer min kun glimrende. Ønskede mig altid mørke brunt hår som teenager 🙂

 • Hvor meget inddrager du børnene i dagligdags gøremål?

Helt klart alt for lidt!!!! Spørgsmålet fik jeg for efterhånden lidt tid siden, og jeg har virkelig tænkt meget over det siden. Det betyder rigtig meget for mig at vi har nogle velopdragne børn. Vi får heldigvis ofte at vide, når de har været hos andre, at de er nogle søde og hjælpsomme børn, men…. Det er som om det ikke altid er helt det samme når de er hjemme. Det er der nok mange der kan nikke genkendende til, men jeg er trods alt lykkelig for at de viser en god figur udadtil.

Vi skal være ærlige at sige, at der bare er et eller andet vi har gjort forkert i vores opdragelse, for det er sgu en evig kamp at få dem til at deltage eller gøre deres pligter uden at vi skal høre højlydte suk. Jeg er modstander af at de skal belønnes for alt de hjælper med, for en familie skulle gerne have en interesse i at hjælpe hinanden.

Så pt er dealen, at pigerne står for at dække bord og rydde af. De har en uge ad gangen, og så bytter de ugen efter for at ingen skal føle sig snydt. De skal selv ligge tøj på plads/til vaske når de tager det af/går i bad. De skal redde seng og rulle gardiner op. Det får de ingenting for, for vi mener der er almindelig dannelse.

Det de kan tjene lidt ved er at tømme opvaskemaskine. En tømning er 2 kr.; hjælpes de ad får de 1kr. hver. Det er ikke nogle penge de får hver gang, men vi skriver det op og så får de pengene når vi skal på en tur eller ferie. Det blev pludselig meget sjovere at tømme opvaskemaskine 🙂

Vi har prøvet mange ting, også at ”tage ting fra dem” hvis de ikke gør det de skal. Det lyder strengt, men vi har virkelig kæmpet. Sko, tasker og våde håndklæder smidt i gangen, nattøj ligger lige der hvor det blev taget af, sure underbukser på badeværelset, værelser der ligner løgn så de ikke selv gider opholde sig der…..-ting mit hovedet slet ikke kan kapere!

Så sent som i går sagde min mand og jeg til hinanden, at vi helt klar skal huske ikke at behandle yngste manden som en baby, og huske at han faktisk også godt kan tage sin egen tallerken ud af bordet.

 • Syr du meget af dit eget tøj?

Nej det gør jeg desværre ikke. Jeg har ikke tiden til det, og når jeg har ender det med at være børnene der får. Det handler også om at jeg er meget perfektionistisk, og hvis jeg har en anelse om at det ikke vil ende fuldstændig som jeg vil have, så dropper jeg det. Men i denne uge har jeg købt ind til bukser og kjole, og nu er det sagt højt, så må jeg få det lavet 🙂

Jeg vil rigtig gerne, og min plan er at sætte mere tid af til det.

 • Du viser ikke så meget fra Jeres hus. Er det bevidst?

Nej, det er det ikke. Jeg har jo en profil omhandlende vores hus, men det er dog ikke daglige billeder der popper op. Der kan sagtens komme bolig billeder på min private IG profil, men kommer det ikke naturligt for mig, kommer det ikke. Jeg gider ikke stille noget op for at lave et flot bolig billede, og vores hus roder bare oftest. Men er der til gengæld en dag hvor det bare shiner, så ligger jeg gerne et bolig billede op 🙂

 • Har I selv bygget Jeres hus?

Dem der kender os godt vil nok grine af det spørgsmål. Det er ikke et dumt spørgsmål, men vi kan absolut ikke selv bygge et hus. Jeg har masser af ideer, men det krævede dog at der var andre der tager sig af dem, og min mand har ti tommelfingre:-) Vi havde en arkitekt til at tegne vores ønsker og ideer. Det var et super første bud han kom med, og jeg fik det rettet til og så overgav vi det til en bygningskonstruktør som lavede alle tegninger som vores tømrer så kunne arbejde ud fra. Så vi havde et lille tømrer firma som stod for hele projektet.

Små bygge projekter skal jeg gladelig kaste mig ud i!

 • Hvor køber du dine pigers tøj?

Det gør jeg oftest i ZARA. Jeg synes pigetøj er lidt svært, og udvalget i de fysiske butikker i Aalborg er mildest talt ringe synes jeg. Mine piger bruger str. 134/140 og 158/164 og det sætter altså sine begrænsninger. Fra H&M har de jeans og basis ind i mellem, men stilen i de store størrelser ændrer sig meget, og den bryder jeg mig ikke om. Så synes jeg kvaliteten og stilen hos ZARA er langt bedre. Pigerne, især den yngste, kan godt lide kant, og det kan man skabe med ZARAs kollektioner.

Jeg er vild med rigtig mange styles fra f.eks. Sofie Schnoor, men jeg synes det er for dyrt. De kan have en kjole i det prisleje engang imellem, men det er ikke skabet fuldt. Og ja, så syr jeg til dem indimellem.

 • Er der meget arbejde som stylist i Nordjylland?

Ja det tænker jeg at der er! Men det er ikke lykkedes mig at når ordentlig ud til det endnu 🙂

Jeg brænder for personlig styling, og det er min mission at få det gjort mere ”legalt”. Folk tror det er noget fancy og noget der koster en formue; det er det ikke. Personlig styling er bestemt lige så meget til den ”helt almindelig” kvinde som det er til kendte. Det er Nordjylland, og der er altså ikke kendte og events nok til at kunne leve af dem, men det er heller ikke det jeg helst vil arbejde med. Jeg vil gerne vise den enkelte hvor lidt der skal til for at få en vellykket garderobe uden fejl køb, hvor de pludselig vil shine og komme til deres ret. Jeg skrev for nyligt om hvordan man kan glæde sig efter figur typer, og interessen var enorm. Så jeg ved kunderne er der, folk skal bare turde komme til mig, i stedet for at tror det er for dyrt og ikke noget for dem. Jeg tror på det!!!

 • Har du altid drømt om at blive skrædder og leve af det?

Nej overhovedet ikke. Min mor har altid syet, og rigtig meget da jeg var barn. Hendes moster og bedstemødre syede også. Jeg var ikke mere end omkring 8 år da jeg havde gang i en kæmpe scruncie produktion 🙂 I teenage årene syede jeg tasker, men det var aldrig noget jeg drømte om. Ærlig talt kan jeg ikke helt huske hvilken følelse jeg gik rundt med, og var ikke mere mode interesseret end andre teenagepiger. Jeg har aldrig vidst hvad jeg ville, og har lidt haft en tendens til at følge min søsters fodspor i gymnasie og handelsskole valg. Men lidt må jeg havde talt om det, for mens jeg gik på den 1 årige HH (som det hed dengang) gik en veninde og jeg forbi skolen jeg endte med at gå på. Jeg nævnte det men slog det ned med det samme. Heldigvis er hun en hel anden type og hev mig med ind efter en brochure. Efter sommerferien startede jeg. Mine forældre var ikke vilde med ideen, i og med at karriere mulighederne er begrænsede; altså en sund indstilling. Jeg gjorde det alligevel og de nævnte det heller ikke igen. De havde ret og det har, og stadig er, været en kamp. Men selvom jeg har prøvet at bilde mig selv ind at jeg kunne beskæftige mig med andet, så er jeg på min rette hylde…..

Skrædderi er en del af den uddannelse jeg tog, sammen med konstruktion og design. Jeg elsker at jeg har den tekniske baggrund, men skrædder er ikke noget for mig. Igen, min perfektionisme og tålmodighed dur ikke til det. Men jeg kan hvis jeg gider 😉

 • Hvor mødte du din mand?

Ja det er en rigtig cliche historie……..

Stay tuned, mandag kommer fortsættelsen 🙂

Én kommentar til “Pernille facts part 1.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *