Vælg kjole efter din kropstype

Jeg er ret sikker på at jeg skrev næsten de samme ord for et år siden, men det gør det ikke ringere: OM 9 DAGE ER DER FORÅR og i mine øjne, den oplagte mulighed til at finde flere kjoler frem og gerne nogle med flere farver end vi har brugt hen over vinteren.

Der er et hav af kjoler i forskellige prints, farver og former og nogle falder man for som kærlighed ved første blik. Det er bare ikke altid, at den man er faldet for faktisk klæder en. Det handler både om printsene, farverne og formerneJ Alt det skal vi ikke ind på i dag, men jeg vil nøjes med at guide Jer til at finde den rigtige form på kjolen i forhold til din figur.

Vi snakker om 5 forskellige kropsfigurer: A, V, H, X og O. Ser du bogstavet for dig, giver det faktisk ret god mening ift. hvilken figur det er vi taler om. Det kan være svært selv at gennemskue hvilken figurtype man er, og ofte er man for hård ved sig selv. Hvis I vidste hvor mange X figurer jeg har fundet igennem årene gemt væk under store trøjer. Det er fjollet, for X, timeglas figuren, er den optimale figur for mange kvinder, så hvorfor gemme den væk?!

Hver figur type findes i et hav af udgaver; de kurvede, de kantede, de mellemliggende….. Mange ser f.eks. en A figur for sig som en ”pære form”. Det behøver det SLET ikke at være, da det kan være at hofterne kun er en lille smule bredere en skuldrene og dermed ikke særligt synligt, medmindre man klæder sig forkert.

A-figuren

Kendetegn: Bredere hofter, lår og numse end skuldre • Smalle skuldre • Lille barm • Flad mave

Kjole valg: Udnyt dine smalle skuldre og fine overkrop og vælg kjoler der sidder stramt til foroven, men går ud forneden og dermed skjuler din ”problem” zone

Kjolen fra Gestuz vil fremhæve dine smalle skuldre og samtidig skjule dine bredere hofter. Flot, flot farve her til forår og sommer.

X-figuren

Kendetegn: Skuldre og hofter er i balance • Lille talje • Ofte kurvet

Kjolevalg: Gå efter ladylike kjoler med markeret talje og svaj i skørtet, det vil fremhæve dine smukke former. Du kan også sagtens gå efter de helt kropsnære udgaver med dine meget kvindelige former.

Kjolen fra Stine Goya er meget feminin og vil gøre sig rigtig godt på en X-figur hvor den vil fremhæve både barn og talje.

H-figuren

Kendetegn: Lille barm • Lille numse • Ingen talje • Lang slank og ingen former

Kjolevalg: Du har brug for kjoler der sidder til i taljen og giver dig former. Gå efter nogle med indsnit, små bælter eller bindebånd der kan skabe formerne for dig

Kjolen fra Gestuz vil give en illusion af en X-figur med volume både på over- og underdel og markering af den smalle talje.

V-figuren

Kendetegn: Brede skuldre • Smalle hofter • Lille numse • Lange ben • Maskulin

Kjolevalg: Vælg gerne en kjole der er markeret i taljen for at fremhæve din talje og trækker opmærksomheden væk fra din overkrop. V-hals og tynde stropper skal du til en hver tid undgå.

Ved kjolen fra NORR falder ens opmærksomhed mest på skørtet med flæsen både i taljen og bunden, og overdelen er helt enkel. Det vil være godt for en V-figur da det vil give mere harmoni og skjule de brede skuldre.

O-figuren

Kendetegn:  Stor barm • Mave • Smalle hofter • Lille numse • Slanke ben • Hofter og skuldre er i balance • Maven er bredeste punkt

Kjolevalg:  Gå efter kjoler i A-facon eller med empiresnit der er stramme foroven, men løse forneden, så du skjuler dine problemområder. Du har flotte, slanke ben så de skal fremhæves.

Kjolen fra Ganni har den fineste farve og de flotteste detaljer henover brystet. Vidden går ud fra brustet og vil derfor skjule den runde mave. At længden er kort, er godt for en O-figur da de oftest har tynde, flotte ben.

Stil dig foran spejlet i undertøj eller helt stramt sort tøj, og se om du kan vurdere hvilken figur type du er. Klæder du dig efter det, vil du se en stor forskel. Ja og så skal det da lige siges, at finder du det alt for svært at gennemskue, så kan du jo kontakte mig for hjælp 😉

4 kommentarer til “Vælg kjole efter din kropstype”

  1. Hej. Jeg faldt netop over denne side da jeg søger kjoler der passer. Men kan ikke helt se hvilken form min datter og jeg er. Vi er begge lave-155 og 165, stor barm, brede skuldre men talje og bagdel er lige.. er det o form eller h form? Hvis vi var tynde, vil jeg gætte på v form, men der er ingen lange ben. Så hvad skal vi mon gå efter. ?

    1. Umiddelbart vil jeg sige at I er V. Man kan være alle størrelser indenfor hver krops type. Altså både slank og kurvet. For at være O skal maven være større end barmen, og der er næsten altid flotte slanke ben. Det er mit bud 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *