Fra en skitur til en skiferie

Det er tre dage siden jeg kom hjem fra Østrig. En seks dages tur med efterskolen på alpin og snowboard. Vi startede og sluttede med 18 timers bustur, og på vej hjem kunne jeg altså godt mærke på min gamle krop at det kun var fem dagen siden jeg sidst havde gjort det. AV!
Jeg havde, som den eneste på snowboard, fået æren af at undevise snowboard begyndere. Udover at have stået på snowboard siden gymnasiet, hvilket er 18-20 år siden (!!!!), har jeg ingen erfaring overhovedet med at undervise i det. Jeg er af den holdning generelt, at bare fordi man selv kan noget er det ikke ensbetydende med at man kan lære fra sig. Men det gik, og de fem styk blev hurtigt kørende. Godt nok i fem forskellige tempi, så jeg fik så meget motion ved at løbe op og ned af børnebakkerne, tage slæbeliften og køre ned til den ene, så den anden og så det hele forfra. Følte mig lidt som en hvirvelvind. Tredje dagen tog jeg mine ski på og fik endelig lidt fart under pladerne:-)
Generelt set er det virkelig en fornøjelse at se alle disse unge mennesker hygge sig, grine og lære nyt i sneen. 120 elever er en kæmpe flok, men utroligt nok meget nemme at holde styr på. Godt nok fik vi to på politistationen og en sendt ned med helikopter, men alt endte godt 😉 Langt de fleste elever har ikke været på ski før, så det er virkelig fedt at kunne være med til at give dem den oplevelse.

Nu har vaskemaskinen kørt lige siden og jeg kan pakke det hele ned igen, for på søndag drager jeg med familien og nogle venner til Hafjell. Jeg kunne godt have brugt at der lige var lidt mere tid imellem, men jeg skal ikke klage.
Vi har været på skiferie med dette vennepar fire gange før, og det fungerer bare. I kender de vennepar hvor man bare er enige om hvordan tingene skal gøres, vi kender hinanden så godt at vi kan tage os af hinandens børn og så som et plus, har de også tre børn som alle kun er et halvt år ældre end hver af vores. Så de er altid parret to-og-to og har dermed en jævnaldrene at følges med på skiskole. Det fungerer bare! I år skal de to mindste på 3,5 og 4 år på skiskole for første gang. Bertram havde ski på sidste år på vores weekend i Sverige, men kun for at prøve følelsen. Nu kan jeg heldigvis vise han videoen far sidste år og han føler han har styr på det:-) Håber det hjælper på modet og hele “projektet”, for med pigerne har det virkelig været et projekt første år de skulle på skiskole. 3,5-4 år kan være en vanskelig alder at tilfredsstille. Tæl til ti, tæl til ti, tæl til ti…..

Jeg elsker disse ture. Børnene er så gode venner og så store nu at de nærmest passer sig selv om vi ser dem kun til spisning. Om aftenen får vi en afterski drink eller to og spiller en hel masse. Helt optimalt kommer vi aldrig rigtig ud af skiundertøjet. Det er perfekt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *